Suikerspin
Wat is suikerspin?
-
Suiker in de vorm van dunne draden werd al gemaakt in de 15e eeuw, met name in Italië. Koks smolten de suiker en gebruikten vorken om er draden van te trekken en om er decoratieve vormen van te maken.
- Een suikerspin of gesponnen suiker is een door centrifugale krachten vervaardigd snoep. De lekkernij ontstaat door warme gesmolten suiker in een speciale centrifuge door de middelpunt waar windkracht uitkomt tot draden te vormen en deze om een houten stokje te winden.
Voedingswaarden
- Voor een “normale grote” van een suikerspin wordt 15 tot 30 gram gebruikt. Bij www.candyclubsweets.nl word de suikerspin iets kleiner dan de “normale grote” gesponnen, waardoor je minder dan <30 gram suiker gebruikt (gemiddeld formaat).
- Suikerspinsuiker is glutenvrij allergenenvrij vegan en Halal
- Kleurstof: ?
- Calorieën en vet: +/- 200 calorieën 0 gram vet
Kleuren
- Roze (aardbei), Geel (banaan), Oranje (sinaasappel), Groen (appel) en nog veel meer !